2011. június 17., péntek

Piros gyűszűvirág

Digitalis purpurea


Nyugat-Európa; kétéves, 120 cm (június)
Latinul digitus = ujj, digitalis =gyűszű. A mi tölgyes erdeink sárga gyűszűvirágát (D. ambigua) a nedvesebb éghajlatú Nyugat-Európában vágásokon, erdőszéleke ez a piros virágú faj váltja fel. 
Fontos gyógynövény: az egyetlen drog, amelyet közvetlenül felhasználnak szívbetegek gyógyítására. Évelő ágyásban, tömegben kevésbé mutat - inkább félárnyékos fordulók, szögletek meglepetésének szánjunk néhány tövet. Tőosztással vagy magról szaporítva már a következő évben nyílik.


sárga gyűszűvirág

2 megjegyzés:

 1. Szia Kedves Timea!
  Nagyon szépek az oldalaid őszinte elismerésem,tehetnél fel valami vendégkönyvet,vagy rövid üzeneteknek egy-egy-CBOX-ot.Kiléptem a hotdogról,és más helyről is,de nem mindenhonnét lehet.Ha üzenni akarsz esetleg van oldalaimon vendégkönyv,sok sikert,sok-sok látogatót kívánok sok szeretettel ASnikó

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm Ani!
  Örülök, hogy írtál! Már írtam neked a szép képek oldaladon, de azért ide is írok egy pár sort!
  A gombás oldalam url címe megváltozott: gomba-egeszseg.blogspot.com-ra. Csak ezen érhető már el. A gyogykincsek oldal megszünt, helyette lett a timcsigyogynoveny.blogspot.com. Ha esetleg még nem tudsz elérni más oldalaimat sem, kérlek írj, és megírom az url címüket!
  Örülök, hogy sok szép dolgot hoztál létre az oldalaidon! Köszönöm!
  Legyen nagyon szép hétvégéd!

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...