2012. február 27., hétfő

Peszterce


Simogatásra vágyik a Peszterce kertünkben!
Most egy kis levél dísznövénykét hoztam neked kedves olvasó! Annyira megtetszett ez a cikk, hogy szerettem volna megosztani veled, fogadd szeretettel!

Peszterce 

Ballota pseudodictamnus 

Egy igen tetszetős, szürkészöldes levelekkel rendelkező növény, amely mellett nem lehet úgy elmenni, hogy az ember meg ne simogatná a molyhos kis leveleket.

Ez a bokros évelő növény kb. 60 cm szélesre és 45-50 cm magasra nő meg, és futó növénynek is ültethetjük kertünkben.

Bár az apró kis fehér vagy rózsaszínvirágok nem játszanak túl nagy szerepet a növény szépségében, mégis nyáron kiemelik a növény díszítő értékét. A levelek kerekdedek, megdörzsölve kissé aromásak, és mivel a levélzet puha és bársonyos tapintásuk nagyon kellemes. Utak mellé, vagy a falról lefuttatva is ültethető, már a látványa is megnyugtató.

Ha kertünkben szeretnénk pesztercét ültetni, a kert napos meleg száraz részébe telepítsük, mert a molyhos levelek sokáig megőrzik a nedvességet. Ágyások szélére is ültethetjük, de emelt ágyásba is kiváló mivel lecsüngő hajtásai bekússzák az ágyást.

Nincs szüksége trágyázásra, vagy tápanyag utánpótlásra, ám ha a talaj már túl gyenge, még az ültetés előtt trágyázzuk be, kb. fél évvel előbb. Tavasszal erőteljesen vágjuk vissza az előző évi hajtásokat kb. 3 cm,-re, így megakadályozzuk a fásódást, és elősegítjük a még bokrosabb növekedést.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...