Kúszó- és futónövények

PraktikákA függő virágtartók aljára öntözéskor húzzunk zuhanysapkát az esetleg túlfolyó víz felfogására. A zuhanysapkát az öntözés után még egy óráig hagyjuk fent.

A függő tartóban lévő növények esetében az öntözés jégkockákkal is megoldható. A lassan olvadó jégből felszabaduló víz nem folyik át a tartón - hogy aztán alul kicsepegjen - hanem fokozatosan beszivárog a földbe.

Kitűnő tápanyagforrást biztosít, és a függő virágtartók csepegését is megakadályozza, ha az edény aljába a virágföld alá használt teafiltert helyezünk.

A függő virágtartót béleljük ki egy tiszta eldobható pelenkával - a pelenkában lévő zseléanyag megköti a vizet, így ritkábban kell öntöznünk.

A függő virágtartókban tartott növényeket valószínűleg gyakrabban kell majd öntözni, mint a többi szobanövényt, mert a meleg levegő felfelé száll, ezért az ilyen tartókban hamarabb kiszárad a föld.

A nehezen hozzáférhető függő virágtartók öntözéséhez használjunk nem visszaváltható (puha falú) műanyag üveget.

Ha azt akarjuk, hogy kúszónövényünk körbefogja az ablakot vagy a kandallópárkányt, futtassuk szögekre feszített spárgára, amelyhez a növény szára kötöző zsineggel rögzíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...