Praktikák

Kép: katka5212.bloglap.hu


Egy kis újdonságot hoztam nektek! Kérlek legyetek kicsit türelemmel, mert folyamatosan töltöm fel a kis cikkeket! Érdemes újra és újra visszanézni! A linkekre kattintva kis praktikus tanácsokat hozok nektek, és még szebbé tehetitek szép virágaitokat! Csak kis türelem és szeretet kell még hozzá egy csipetnyi!


Kertészkedés előtt és után óvjuk kezünket, ehhez praktikus ötleteket itt találtok:


http://kecsketejes-szappanok.blogspot.com/2012/03/kerteszkedes-elott.html

1- Virágos növények
Ha otthonunkat színesebbé akarjuk varázsolni, szebbnél szebb virágos növények közül válogathatunk. Bármilyen alkalomhoz meg fogjuk találni a megfelelő növényt, akár egy szál elegáns virágot, akár valamilyen különlegességet.
Elolvasom>>

2-Kúszó- és futónövények
A magukat szinte mindenhol otthonosan érző kúszónövények egzotikussá varázsolják lakásunkat. Érdekessé tehetjük velük a csupasz falfelületeket, vagy szemet gyönyörködtető kompozíciókat alakíthatunk ki belőlük.
Elolvasom>>

3-Színpompás kaktuszok
A kaktuszok gondozása egyszerű. Ideális megoldás ott, ahol nincs elég hely nagyobb növények számára. Nem csak formájuk különleges, sok faj csodálatos, élénk színű virágokat is hoz az év legváltozatosabb szakaszaiban.

4-Különleges növények
Manapság olyan egzotikus fajtákat is megvásárolhatunk, melyeket régebben csak kiállításokon láthattunk. Sokan tartanak attól, hogy ezeknek a növényeknek a gondozása speciális szakértelmet igényel.

5-Levéldísznövények
A fényes, tarka levelek megszépítik a szobát, akár önmagukban díszítenek, akár úgy, hogy hátteret biztosítanak valamilyen virágos növénynek. Ezernyi növényből válogathatunk.

6-Orchideák
Lopjuk be otthonunkba az egzotikus tájak szépségét, és díszítsük a lakást orchideákkal. Gondozásuk egyszerűbb, mint gondolnánk: elég egy kis türelem, és minden évben megajándékoznak különleges virágaikkal.

7-Erkélyládás és dézsás növények
Díszítsük az ablakpárkányokat, a belső udvart, az erkélyt vagy a teraszt erkélyládákba vagy dézsákba ültetett növényekkel. A virágok zuhataga télen is színt hoz az otthonunkba, és felvidítja a napos nyári délutánokat.

8-Ismerkedés a növényekkel
Sokkal több örömet lelünk majd növényeinkben, és a gondozásuk is egyszerűbb lesz, ha megtanuljuk, hogyan növekednek, mire szolgál a gyökerük, száruk, leveleik, és mi a virágok feladata.
Miért érzik jól magukat egyes növények az otthonainkban, miközben más fajok szemlátomást szenvednek?
Vannak-e érzéseik a növényeknek? Honnan származik és mit jelent a növények neve? Ebben a fejezetben szeretnék ezekre a kérdésekre választ adni.

9-Ötletek tanácsok
Itt a növények gondozása során felmerülő mindennapos problémákra kapunk válaszokat. Segítséget nyújtanak az átültetéstől a metszésig. Ötletet kapunk arra is, hogy oldjuk meg a növények ellátását távollétünk alatt.
Ha valamilyen konkrét kérdésre várunk választ, vagy csak többet akarunk megtudni a szobanövények általános gondozásáról, ebben a fejezetbe biztosan megtalálhatjuk a keresett információt. A sikerhez néha egy kevés tudás is elég.

10-Növénybetegségek
A szobanövényekkel általában nincs sok gond, az esetlegesen jelentkező problémák pedig könnyen felismerhetők és kezelhetők. Tanuljuk meg felismerni a betegségeket még a korai stádiumukban.
Ebben a fejezetet elmentheted magadnak, hogy mindig kéznél legyenek, így azonnal tudjuk, mi a teendő, ha szobanövényeinket valamilyen betegség fenyegeti. Így megóvhatjuk kedvenceinket, azok pedig sokkal tovább díszítik majd lakásunkat!

11-Növényeink elrendezése
Az ötletes növénykompozíciók kialakítása szórakoztató feladat, és segít abban, hogy növényink a legszebb oldalukról mutatkozzanak be. Meglátjuk, hogyan rendezzük el a növényeket úgy, hogy illeszkedjenek a lakás stílusához.
Az itt következő kártyákból ihletet meríthetünk, ha meglévő növényeinket kívánjuk a lehető legszebben elrendezni, vagy egy újonnan vásárol növényből szeretnénk kihozni a legtöbbet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...