10 BÁMULATOS VIRÁG

A világ legcsodálatosabb virágai kifejezés nem teljesen objektív, ez nyilvánvaló. És habár nincs két teljesen megegyező vélemény ezzel kapcsolatban, azért vannak olyan virágok, amelyekre a legtöbb ember rácsodálkozik. Most 10 ilyen virág következik!

10 bámulatos virág


Ahhoz, hogy valami a legjobb 10-ben helyet kapjon – ez egy eléggé bátor kijelentés ... főleg ha még azt is hozzátesszük, hogy „a világon" ... azt jelenti, hogy ezt alá kell támasztani valamivel... tehát ahhoz, hogy a világ egyik legjobb virága legyél ... nem lehetsz egy egyszerű kis ibolya ... szerencsére a természet mindent elmond helyettünk:1. Szagló torzsa 


Amorphophallus titanum
A Sumatra esőerdőiből származó Amorphophallus titanum-ot a legnehezebb a természetes környezetétől távol megtermeszteni. Még szülőhazájában is ritkán virágzik, kertészetekben pedig még annyira sem. A nevét a rothadó tetemre hasonlító szaga miatt kapta. Ez egy örök kedvenc a növények világában!2. RafflesiaEzek az Indonéziában őshonos virágok egészen 80 cm átmérőjűre is megnőhetnek és a közepére akár egy felnőtt ember feje is belefér. Na de nem mintha közel akarnánk hajolni hozzá, mivel olyan szaga van mint a romlott húsnak.

 3. Tengeri csillag növény 


Stapelia flavopurpurea
A Stapelia flavopurpurea csak az egyike a több mint 40 Dél-Afrikában honos kerepinféléknek. Ez a lenyűgöző virág nagyon hasonlít a tengeri csillagra, de annyira színpompás és vibráló, hogy itt a helye a listán.
 4. Golgotavirág


Passiflora edulis

Brazília a maracuja virágjával, a Passiflora edulis-szal járul hozzá ehhez a listához. Azután is, hogy elvirágzott, a gyümölcse még tovább nő és fejlődik. Az ízletes gyümölcs beéréséig ez a növény csodálatos látványt nyújt.
5. Sturt sivatagi borsó


Swainsona formosa
Az utolsó őshonos ausztráliai virág, amelyik felkerült erre a listára a Swainsona formosa a sivatagban található. A sivatagi borsó egy kúszó növény, amelyet kemény héja miatt nagyon nehéz kicsiráztatni. Ennek ellenére már számos kertésznek sikerült saját kertjükben is kitermeszteni.
 6. Hellaconia


Ez a Dél-Amerikai trópusi növény csodálatos vibráló színekkel tölt el bármelyik virágoskertet.
 7. Telopea speciosissima


Ausztrália másik őshonos virága a Telopea speciosissima a kontinens keleti részén található. A nagyszerű hűvös éghajlatot kedvelő virág jól bírja a fagyot is. Ez az Ausztráliában őshonos virágok egyik legnagyobbika.
 8. Kengurumancs 


Anigozanthos manglesii

Ausztrália virág szimbóluma az Anigozanthos manglesii a nagyszerű állatvilág ikonra, a kenguru alakjára hasonlít. Egyre több helyen termesztik már, de nem lehet összehasonlítani a természetes környezetükben található szépségekkel.

 9. Király protea 


Protea cynaroides
Dél-Afrika virág jelképe a Protea cynaroides nem éppen a leggyakoribb hátsókerti virág. Igaz, egyre népszerűbbek kezdenek lenni a termesztők, attól függetlenül, bárhol is nőne ez a virág.
10. Pithayakaktusz 


Hylocereus undatus
Olyan Dél-Amerikában honos kaktusz, amelyik éjjel virágzik. A virágai két fajta kaktusz párosításából jöttek létre.


Forrás: Édenkert.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...